Bridžit - NVO Kuća Životinja
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Bridžit

Bridžit

Bridžit je dugodlaka američka akita. Pronađena u julu mjesecu ispod mosta u Zeti, simbolično je dobila ime Bridžit, zbog mjesta pronalaska.
Nekada je bila vlasnički pas, ali nakon što ju je automobile udario i polomio prednju desnu nogu, surovo je izbačena na ulicu. Lutala je vise od godinu dana dok je nije pronašao aktivista NVO SPAS, Mirko Terzić. Uz pomoć dr vet. Aleksandre Riso Bridžit je sedirana na mjestu pronalaska, da bi se ustanovilo zašto hramlje. Rezultati pregleda bili su porašavajući. Prednja desna noga bila je polomljena, skoro van funkcije, a slobodni koštani fragmenti plutali su kroz tkivo noge praveći rupe iz kojih je konstantno curio gnoj .

Bez mnogo razmišljanja, Bridžit je preseljena kod nas u pansion, odakle je povedena u Meljine, kod čuvenog doktora veterine Boška Medića koji ju je operisao. Prilikom operacije uklonio je plutajuće koštane fragmente i ugradio dren da bi se noga iščistila od gnoja.

Bridžit je sjajno podnijela operaciju i veoma brzo stala na sve četiri noge. Nakon vađenja drena počela je sigurnije da se oslanja na prednju desnu nogu, koju ne savija u koljenu, obzirom na dužinu nesanirane povrede sa kojom se nosila u jakim bolovima.

Bitno je da kažemo da je čipovana i da nas je broj čipa odveo do poznate odgajivačnice u Hrvatskoj, odakle nam je potvrđeno kada je i kome prodata u Crnu Goru.

Uspjeli smo saznati i ime i prezime nesavjesnog crnogorskog vlasnika koji ju je nemilosrdno izbacio na ulicu, nakon nesreće i koji vie ne želi da je prihvati nazad.

Bridžit je divan pas. Stara je četiri ipo godine. Nježna, umiljata, dobra i poslušna. Uprkos svojoj grandioznoj građi, ona je maza koja će vam se odmah uvući pod kožu.

UDOMITE BRIDŽIT i bićete zahvalni svakom danu provedenom sa njom.

Date
Category
Psi koje smo udomili