Mici - NVO Kuća Životinja
16059
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16059,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Mici

Mici

Na žalost, sve više smo svjedoci da se pojedinci bave „štancanjem“ pasa, u svrhu materijalni koristi.
U Podgorici se još uvijek vješto skrivaju, držeći nesrećne pse po podrumima, šupama, u dobro skrivanim skloništima u kojima se nesrećne životinje pare i oplođavaju mimo svoje volje.
Nekontrolisanost pseće populacije dovodi do sve veće pojave uličnih rasnih pasa.
Kupovanje psa za rođendan ili za poklon nije isto što i kupiti plišanog medu ili zeku ili kucu.
Zapravo, humanije je kupiti plišanu igračku, jer se ne linja, ne laje, ne cvili, ne mora se brinuti o njoj. Kada Vam dosadi, možete je donirati ili opet nekome pokloniti. Možete je i baciti, ali plišana igračka uviek će naći put do nečijeg srca.
Napušteni i odbačeni pas teško će naići na nekoga ko će u njemu prepoznati tugu i atnju ostavljenog.
Tako je i bilo sa Mici. Pronađena na dnu kanjona, nedaleko od Bioča, izgledalo je da je nepokretna. U njenom izvlačenju učestvovao je vlasnik Šlep službe Dragić koji ju je iznio uz strme litice. Obamrlu od straha poveli smo je na laboratorijska ispitivanja i veterinarski pregled na kojem je ustanovljeno da je u momentu kada smo je našli (sredina avgusta 2018) imala oko 9 godina, da je korištena isključivo za priplod u nelegalnim odgajivačnicama i da ima veliki tumor u stomaku.
Mici je operisana, tumor izvađen, a ona sterilisana. Ostaje sa nama, da u miru provede svoje pseće godine, bez maltretiranja, bez ponižavanja.

Date
Category
Psi koje smo udomili