Počela kampanja za odgovorno držanja pasa – “Drug iz snova, a bez krova“ - NVO Kuća Životinja
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Počela kampanja za odgovorno držanja pasa – “Drug iz snova, a bez krova“

Počela kampanja za odgovorno držanja pasa – “Drug iz snova, a bez krova“

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u okviru aktivnosti vezanih za dobrobit životinja i rješavanje aktuelnih izazova u ovoj oblasti, započelo je sprovođenje posebne kampanje za odgovorno držanje pasa, pod sloganom “Drug iz snova, a bez krova“.

Kampanja se realizuje u okviru projekta koji finansira EU pod nazivom “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore” i zvanično je predstavljena krajem prošle sedmice na Veterinarskim danima održanim u Beranama.

Prema istraživanjima rađenim u pripremi kampanje, pas je omiljeni kućni ljubimac u Crnoj Gori, ali istovremeno, većina napuštenih pasa su nekadašnji vlasnički psi.

Kampanja će ukazati na važnost bolje informiranosti i edukacije na temu napuštenih pasa sa fokusom na odgovorno držanje pasa. U tom smislu, sadašnji i budući vlasnici pasa, a posebno roditelji biće glavne ciljne grupe kampanje. S druge strane, lokalne samouprave i nevladine organizacije predstavljaju ključne subjekte u promovisanju udomljavanja napuštenih pasa, tako da će i ovi subjekti biti uključeni u kampanju.

U okviru kampanje urađen je informativni i video materijal o procesu udomljavanja pasa i predstojećoj identifikaciji i registraciji (čipovanju) pasa.

Kampanja za odgovorno držanje pasa trajaće tri sedmice, a implementiraće je Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uz podršku veterinarske inspekcije, veterinarskih ambulanti, nevladinih organizacija, opština i projekta “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”.