Zlostavljanje psa u Danilovgradu: TRAŽIMO EFIKASNU KRIVIČNO PRAVNU REAKCIJU NA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJE - NVO Kuća Životinja
16566
post-template-default,single,single-post,postid-16566,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Zlostavljanje psa u Danilovgradu: TRAŽIMO EFIKASNU KRIVIČNO PRAVNU REAKCIJU NA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJE

Zlostavljanje psa u Danilovgradu: TRAŽIMO EFIKASNU KRIVIČNO PRAVNU REAKCIJU NA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJE

 Nevladine organizacije Nvo “Spasi me” sa sjedištem u Danilovgradu i “Kuća životinja”, sa sjedištem u Spužu, osuđuju najnoviji primjer zlostavljanja psa u Danilovgradu.

Pozdravljamo brzu i efikasnu reakciju policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad. Starješine i policijski službenici OB Danilovgrad u kontinuitetu pokazuju visoku profesionanost i odgovornost da bez razlike i jednako prema svima primjenjuju zakon.

Brojne studije ukazuju na povezanost zlostavljanja životinja sa nasiljem prema ljudima. Pozivamo nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da osigura brzu i društveno uspješnu krivično pravnu reakciju na zlostavljanje i mučenje životinje. Posebno apelujemo da se ne inicira niti prihvati sporazumno priznanje krivice. Redovni postupak je od javnog interesa i može doprinijeti boljoj praksi i odgovornijem odnosu prema životinjama.

Zlostavljanog psa je preuzela Nvo “Spasi me” i pružiće mu adekvatnu njegu, da bi što prije prevazišao traume koje je zadobio.

NVO Spasi me
NVO Kuća životinja