Povodom zlostavljanja životinja u Plavu - NVO Kuća Životinja
16456
post-template-default,single,single-post,postid-16456,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Povodom zlostavljanja životinja u Plavu

Povodom zlostavljanja životinja u Plavu

TUŽILAŠTVO DA NE DOZVOLI RELATIVIZOVANJE DOGAĐAJA MUČENJA ŽIVOTINJE

Nevladina organizacija (NVO) “Kuća životinja” osuđuje najnoviji primjer zlostavljanja životinja u Plavu od strane maloljetne osobe.

Crnogorska policija primila je više prijava građana i NVO iz zemlje i regiona, uključujući i pokret “Levijatan”, povodom mučenja i zlostavljanja pasa u opštini Plav. Po službenoj dužnosti, po zahtjevu civilnog društva, postupanje policije i primjenu policijskih ovlašćenja prati nadležno državno tijelo – Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Prema najnovijim informacija iz Savjeta, službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su uspješno identifikovali lica sa snimaka i fotografija i čekaju na dalja uputstva iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT).

Javno pozivamo ODT u Plavu da ne podlegne pritiscima lokalne sredine i da kroz odgovarajuće tužilačke aktivnosti ne prihvati sračunatu i smišljenu odbranu da se radi o spontanom događaju jer se ista lica na osnovu objava na društvenim mrežama dovode u vezu i sa ranijim primjerima zlostavljanja i mučenja životinja.

NVO Kuća životinja
Daliborka Rešetar
https://nvokucazivotinja.com