Adaptacija i dogradnja postojećih kapaciteta NVU Kuća životinja - NVO Kuća Životinja
17124
post-template-default,single,single-post,postid-17124,single-format-standard,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-
 

Adaptacija i dogradnja postojećih kapaciteta NVU Kuća životinja

Adaptacija i dogradnja postojećih kapaciteta NVU Kuća životinja

NVU “Kuća životinja” je u proteklih osam mjeseci realizovala projekat “Adaptacija i dogradnja postojećih kapaciteta NVU Kuća životinja”, finansiran od strane Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore. Utrošena sredstva iznose 31.934,13€, od čega je donator obezbijedio iznos od 19.990,30€. Razliku od 11.943,13€ čine sredstva koje je naša organizacija obezbijedila kroz lična sredstva i donacije građana. U toku relizacije projekta zbrinut je veliki broj pasa sa teritorija opština: Danilovgrad, Podgorica, Bijelo Polje i Budva. Ukupan iznos koji se odnosi na troškove veterinarskog zbrinjavanja iznosi 2.023,75€. Ovaj segment brige za bezdomne pse odnosio se na sterilizacije/kaststracije, čipovanje, 4D testove, vakcine protiv bjesnila, vakcine protiv zaraznih bolesti, operacije, biohemijske analize, RTG snimanja, UZ snimanja, liječenje, titar testove, čišćenje od unutrašnjih i spoljašnjih parazita, socijalizaciju, udomljavanje, oporavak u skloništu, transport pasa do udomitelja i ostalo. Za vrijeme trajanja projekta kontrola zdrastvenog stanja pasa vršena je od strane doktora veterinarske medicine. Vetrinarska dokumentacija je sastavni dio dokumentacije koja je dostavljena donatoru. NVU ima potpisan ugovor o saradnji sa veterinarskom ambulantom. Nakon veterinaske obrade a u toku trajanja projekta udomljeno je 38 pasa. Kroz aktivnost ”Poboljšanje tehničkih uslova i opremanje Skloništa za napuštene pse” odrađeni su svi planirani radovi koji imaju za cilj obezbjeđivanje adekvatnih uslova za bezbjedan i udoban boravak bezdomih pasa do trenutka udomljenja. Po priloženim fotografijama možete vidjeti kako su radovi tekli i postignute rezultate. Na kraju smo dobili 10 većih bokseva, karantin i ambulantu za pregled pasa. 

rhdr

Naš sajt stalno ažuriramo i unapređujemo kako bi i na taj način promovisali udomljavanje bezdomih pasa,informisali javnost o sprovedenim aktivnostima a sve u cilju transparentnosti u radu. Tročlana Komisija za praćenje realizacije projekata u oblasti zaštite dobrobiti životinja za 2020. godinu dana 05. 07. 2021. godine izvršila je kontrolu rada skloništa, kao i kontrolu dokumentacije o gore sprovedenim aktivnostima i ocijenila da je projekat u potpunosti sproveden u skladu sa predviđenim projektnim aktivnostima.

I u narednom periodu planiramo predano da radimo na unapredjenju uslova zaštite dobrobiti bezdomih pasa.

Izvršna direktorica,

NVU “Kuća životinja”

Daliborka Rešetar